Záhorácké jitrnice

Recept na jitrnici podle Záhoráků.


4.647x

Postup přípravy

Plec a lalok předem uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a spaříme ve vřícím vývaru. Cibuli dáme mísy. Přidáme škvarky a krátce pod poklicí podusíme. Směs najemno pomeleme. Plec a lalok nakrájíme na drobné kostičky.

K umleté směsi přidáme vepřové kostky. Doplníme scezenou krví, zlehka promícháme a ochutíme. Směs na jitrnice plníme do tenkých vepřových nebo hovězích střev. Naplněné záhorácké jitrnice vaříme v 90 °C teplé vodě, až když při vpichu nevytéká krev. Zhruba asi 20 minut. Jitrnice opláchneme ve studené vodě, rozložíme na desku a necháme vychladnout. Během chlazení jitrnice několikrát otočíme.

Záhorácké jitrnice skladujeme v chladu, jíme podle chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Záhorácké jitrnice

Zpět na recept