Zadělávané telecí

Recept pro labužníky.


5.03x
90 min

Ingredience

2 lžícemáslo
2 ksžloutek
150 mlmléko
1 kscibule
3 lžícesmetana
2 kuličkyjalovec
1 lžícehladká mouka
0.5 lžičkymuškátový květ
4 porcetelecí plecko
150 gkořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)

podle chuti

sůl
celý pepř

podle potřeby

vývar z masa

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a přelijeme studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kolečka a rozpůlenou cibuli. Osolíme, okořeníme celým pepřem, kuličkami jalovce a zvolna vaříme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přisypeme muškátový květ a zalijeme vývarem a mlékem. Rozšleháme, aby se netvořily hrudky, a provaříme. Měkké maso přeložíme do jiné nádoby, přelijeme vzniklou šťávou a ještě chvilku povaříme. Ve smetaně rozšleháme žloutky. Směs před podáváním nalijeme do omáčky a prohřejeme. K zadělávanému telecímu podáváme rýži nebo těstoviny.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zadělávané telecí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena