Porce slepice ve smetanové omáčce s květákem podáváme s rýží nebo brambory.
Hodnocení
2.9
/ 5 (578x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
- -
sůl
- -
máslo
- -
petrželka
1 ks
cibule
2 dl
smetana
- -
hladká mouka
20 g
květák
- -
mletý pepř
1 ks
slepice
100 g
kořenová zelenina
- -
muškátový oříšek
- -
celý pepř
Postup přípravy
Slepici uvaříme doměkka ve slané vodě s cibulí, kořenovou zeleninou a pepřem. V kastrole si připravíme světlou jíšku, okořeníme ji muškátem, zalijeme vývarem ze slepice, přidáme smetanu, dochutíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme povařený květák rozebraný na růžičky a porce slepice. Na talíři sypeme petrželkou.