Zabaglione

Tradiční recept na benátský dezert.


3.65x
20 min

Ingredience

6 ksžloutek
0-1 lžičkaškrob
125 gcukr moučka
200 mlbílé portské víno

Postup přípravy

Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70 - 80 °C. Nesmí vařit. Do misky dáme žloutky. Rozšleháme je do pěny. Cukr smícháme se škrobem, prosejeme a zašleháme do pěny. Pak šleháme tak dlouho, dokud se zase nevytvoří pěna. Misku s pěnou ponoříme do připravené vodní lázně, po kapkách zašleháváme víno a stále ohříváme, dokud pěna neztuhne. Pak zabaglione vyjmeme z lázně. Krém zabaglione rozdělíme do misek, ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat. Zabaglione se hodí ke grilování s čerstvým ovocem (grilovaný dezert) nebo se dá zmrazit jako zmrzlina.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zabaglione

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena