Výroba kefíru

Kefír je velmi zdravý a jeho výroba doma není složitá.


4.524x
10 min
4×

Postup přípravy

Do sklenice nebo skleněného džbánku vložíme kefírovou houbu a necháme 24 hodin fermentovat při pokojové teplotě. Občas sklenicí zatřepeme nebo obsah promícháme plastovou nebo dřevěnou lžíci. Kefírová houba nesmí přijít do styku s kovem.

Pokud chceme kefír hustější, necháme jej fermentovat v lednici. Trvá to ale déle, asi jeden týden.

Takto si připravíme 2 hrnky skvělého kefíru.

Kefí výrazně stimuluje imunitní systém, slouží jako prevence nemocí trávicího systému, dodává energii a zabraňuje únavě. Obsahuje přírodní antibiotika, zabraňuje rychlému stárnutí a brzdí vývoj metas.
user-icon

autor OlaSm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výroba kefíru

Zpět na recept