Výroba kefíru

Kefír je velmi zdravý a jeho výroba doma není složitá.


4.524x
10 min
4×

Ingredience

0.5 lčerstvé mléko
1-2 lžícekefírové houby

Postup přípravy

Do sklenice nebo skleněného džbánku vložíme kefírovou houbu a necháme 24 hodin fermentovat při pokojové teplotě. Občas sklenicí zatřepeme nebo obsah promícháme plastovou nebo dřevěnou lžíci. Kefírová houba nesmí přijít do styku s kovem.

Pokud chceme kefír hustější, necháme jej fermentovat v lednici. Trvá to ale déle, asi jeden týden.

Takto si připravíme 2 hrnky skvělého kefíru.

Kefí výrazně stimuluje imunitní systém, slouží jako prevence nemocí trávicího systému, dodává energii a zabraňuje únavě. Obsahuje přírodní antibiotika, zabraňuje rychlému stárnutí a brzdí vývoj metas.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výroba kefíru

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena