Kysané zelí v kameňáku

Recept na klasické zelí ze škopku, které zvládne úplně každý.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Zelí očistíme a nakrouháme.

Nakrouhané zelí dáme do vaničky, prosypeme solí, kmínem a šlapeme asi 20 minut. Takto upravené zelí pěchujeme do čistého kameňáku a prokládáme nakrájeným jablkem. Kameňák zatížíme, aby zelí bylo stále ponořené. Zelí necháme 7 - 10 dní necháme kvasit při teplotě 15 - 20 stupňů.

Pak dáme zelí do sklepa a za 4 týdny můžeme konzumovat.

Jak naložit kysané zelí?

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.

Dušené zelí

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kysané zelí v kameňáku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena