Kysané zelí v kameňáku

Recept na klasické zelí ze škopku.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nakrouhané zelí dáme do vaničky, prosypeme solí, kmínem a šlapeme asi 20 minut. Takto upravené zelí pěchujeme do čistého kameňáku a prokládáme nakrájeným jablkem. Kameňák zatížíme, aby zelí bylo stále ponořené. Zelí necháme 7 - 10 dní necháme kvasit při teplotě 15 - 20 stupňů. Pak dáme do sklepa a za 4 týdny můžeme konzumovat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kysané zelí v kameňáku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena