Recept na klasické zelí ze škopku, které zvládne úplně každý.
20 dkg | sůl |
5 lžiček | kmín |
6 ks | jablko |
10 kg | hlávkové zelí |
Zelí očistíme a nakrouháme.
Nakrouhané zelí dáme do vaničky, prosypeme solí, kmínem a šlapeme asi 20 minut. Takto upravené zelí pěchujeme do čistého kameňáku a prokládáme nakrájeným jablkem. Kameňák zatížíme, aby zelí bylo stále ponořené. Zelí necháme 7 - 10 dní necháme kvasit při teplotě 15 - 20 stupňů.
Pak dáme zelí do sklepa a za 4 týdny můžeme konzumovat.
Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem
Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
autor igorhrotík
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena