Vypeckované višně v rumu

Chcete-li mít po ruce vhodnou náplň do koláče či závinu, pusťte se do tohoto receptu.


3.643x
60 min

Postup přípravy

Višně omyjeme, vypeckujeme a dáme do velké zavařovací sklenice. Zasypeme cukrem a promícháme. Višně poté zalijeme rumem tak, aby byly višně ponořené. Višně, které budou vyčnívat nad hladinu, začnou plesnivět. Sklenici důkladně uzavřeme (nejlepší je igelitový sáček, který upevníme gumičkou), aby dovnitř nepronikl vzduch. Takto zavřenou sklenici necháme v chladu a suchu 4 - 6 týdnů uležet, občas obsah promícháme. Po uplynutí této doby, jsou višně připravené k použití do různých buchet, závinů a moučníků.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vypeckované višně v rumu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena