Vylepšená kefírovka

Recept na skvělou a jednoduchou buchtu.


4.98x
45 min
2×

Ingredience

těsto

120 gcukr
200 mlolej
1 ksvejce
2 lžícekakao
1 kskefír
250 ghladká mouka
100 gpolohrubá mouka
1 lžícejedlá soda

poleva

kokos
1 ksčokoláda na vaření
1 kelímekzakysaná smetana
jahodová marmeláda

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto. Kefírové těsto nalijeme na vymazaný a krupicí nebo hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 40 minut. Upečenou kefírovku necháme vychladnout.

Čokoládu na polevu rozpustíme a smícháme s zakysanou smetanou.
Vychladlou kefírovku potřeme marmeládou a čokoládovou polevou. Nakonec vylepšenou kefírovku posypeme kokosem. Kefírovku dáme vychladit do lednice.

Vylepšenou kefírovku nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Swinga


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vylepšená kefírovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká