Žmolková polévka

Recept na žmolkovou polévku s vejci tak, jak ji vařily naše babičky. Tato polévka je však vylepšená kuřecím masem.


5.08x
45 min

Ingredience

3 ksvejce
3 lžícesádlo
1.2 lkuřecí vývar
4 lžícehladká mouka
1 hrstpetrželová nať

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z kuřecího masa a kořenové zeleniny si klasickým způsobem připravíme vývar. Ve větším hrnci ze sádla a mouky upražíme dozlatova jíšku, do které za stálého míchání rozklepneme syrová vejce. Směs mícháme, dokud nevzniknou žmolky a pak přilijeme scezený vývar. Žmolkovou polévku osolíme, opepříme a vaříme asi 15 - 20 minut. Nakonec do horké polévky vmícháme petrželku, nakrájené vařené maso a zeleninu. Žmolkovou polévku s kuřecím masem a zeleninou podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žmolková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena