Vydatná zimní zeleninová polévka

Tuřín je žlutomasá kořenová zelenina. Vyzkoušejte tuto chuť v polévce.


3.811x
45 min
2×

Postup přípravy

Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Rozdrtíme česnek a zprudka ho osmahneme na rozpáleném oleji. Vsypeme na kostky pokrájený tuřín (nebo kedlubnu), kostky mrkve a dvě třetiny tymiánu. Zalijeme bujónem a mlékem. Uvedeme do varu a necháme základ polévky asi 15 minut bublat.

Třetinu zchladlé polévky rozmixujeme dohladka. Přilijeme ji zpět do hrnce a přidáme scezené fazole. Dochutíme solí a pepřem a uvedeme znovu do varu. Povaříme jen chvilku, aby se fazole prohřály.

Vydatnou zimní zeleninovou polévku podáváme sypanou zbytkem tymiánu a s křupavým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vydatná zimní zeleninová polévka

Zpět na recept