Recept na domácí punč - alkoholický teplý nápoj, který k vánočním svátkům neodmyslitelně patří.
1.5 dl | rum |
500 ml | voda |
2 ks | pomeranč |
1 ks | citron |
5-6 ks | hřebíček |
2 ks | badyán |
500 ml | červené víno |
2 ks | celá skořice |
podle chuti | |
---|---|
ovoce | |
třtinový cukr |
Ze všeho nejdříve rozpůlíme pomeranče a citron. Z 1,5 pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Zbylou půlku pomeranče nakrájíme na plátky a rozkrájíme na čtvrtky. Pokud použijeme pomeranče i se slupkou, volíme chemicky neošetřené ovoce. Do hrnce nalijeme vodu a ovocnou šťávu. Přivedeme k varu. Poté přisypeme cukr podle chuti. Začneme menším množstvím, punč můžeme dosladit později. Přilijeme víno a rum. Přidáme koření - celou skořici, hřebíček a badyán. Přivedeme k varu a odstavíme. Punč ochutnáme a podle potřeby dosladíme. Vánoční punč nalijeme do hrnečků a doplníme pomerančem či jiným ovocem. Vánoční punč podáváme horký, skvěle nám zpříjemní adventní pohodu či čas při pečení cukroví.
Vánoční menu: Štědrý večer tradičně a po Česku
Jaké dobroty letos naservírujete na štědrovečerní stůl? Budete se držet zažitých pokrmů, nebo budete chtít zkusit něco nového? Přinášíme vám řadu receptů, ze kterých lze sestavit výborné vánoční menu.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.