Výborný vánoční punč

Recept na domácí punč - alkoholický teplý nápoj, který k vánočním svátkům neodmyslitelně patří.


3.37x
20 min

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve rozpůlíme pomeranče a citron. Z 1,5 pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Zbylou půlku pomeranče nakrájíme na plátky a rozkrájíme na čtvrtky. Pokud použijeme pomeranče i se slupkou, volíme chemicky neošetřené ovoce. Do hrnce nalijeme vodu a ovocnou šťávu. Přivedeme k varu. Poté přisypeme cukr podle chuti. Začneme menším množstvím, punč můžeme dosladit později. Přilijeme víno a rum. Přidáme koření - celou skořici, hřebíček a badyán. Přivedeme k varu a odstavíme. Punč ochutnáme a podle potřeby dosladíme. Vánoční punč nalijeme do hrnečků a doplníme pomerančem či jiným ovocem. Vánoční punč podáváme horký, skvěle nám zpříjemní adventní pohodu či čas při pečení cukroví.


Skvělý videorecept na punč zde


Vánoční menu: Štědrý večer tradičně a po Česku


Jaké dobroty letos naservírujete na štědrovečerní stůl? Budete se držet zažitých pokrmů, nebo budete chtít zkusit něco nového? Přinášíme vám řadu receptů, ze kterých lze sestavit výborné vánoční menu.


Vánoční

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný vánoční punč

Zpět na recept