Jednoduché, ale přesto vynikající palačinky. Recept zvládne každý.
Hodnocení
3.4
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce2 ks
Polohrubá mouka30 dkg
Mléko polotučné2.8 l
Podle potřeby
Sádlo
Postup přípravy
Do velké skleněné mísy dáme mléko, vajíčka, sůl a mixujeme ručním mixérem, přitom postupně přidáváme mouku. Těsto na palačinky musí být řidší. Hotové těsto necháme minimálně 15 minut odpočinout.
Na pánvičku dáme lehoulince sádla, přilijeme šufánek těsta a smažíme. Až bude palačinka růžovět a udělají se malé hnědé tečky, je hotovo.
Výborné palačinky potíráme marmeládou, povidly, tvarohem apod.
dřív jsem si nevšimla chyby v množství surovin,ale i když někdo nevaří tak by měl odhadnout,že 3 litry mléka asi bude moc,jinak každé palačinky jsou z mléka,vajec,mouky,špetky soli,případně cukru,hustotu musíte vychytat a raději dát méně surovin a postupně přidávat