Výborná žemlovka

Extra mňamózní recept na nákyp ze žemlí a jablek.


5.010x
60 min
2×

Ingredience

120 gcukr
5 ksvejce
100 gmáslo
5 clrum
0.25 lmléko
5 ksjablko
5 ksžemle

podle chuti

rozinky
vanilka
mletá skořice
citronová kůra

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka nakrájíme rovněž na plátky, pokapeme je rumem, okořeníme skořicí, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme rozinky a necháme odležet. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, ochutíme vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou a lehce smícháme s navlhčenými žemlemi a jablky. Nakonec do směsi přimícháme tuhý sníh z bílků. Žemlovku pečeme 30 minut v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě nebo pekáči. Výbornou žemlovku ihned po dopečení podáváme.


Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!


Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.


Pečeme

user-icon

autor MoKo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná žemlovka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká