Vaření.czMagazínPečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.

37756×

Hraběnčiny řezy krok za krokem

1) Příprava surovin.

Na náplň si připravíme 500 g jablek, hrst rozinek, hrst ořechů (lískové, vlašské), 1 vanilkový cukr, 1 lžičku mleté skořice, 6 bílků, 100 g cukru krystal a 1 lžičku kukuřičného škrobu.

Na těsto budeme potřebovat 450 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, 200 g měkkého másla, 2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mléka.

2) Ze všeho nejdříve si oloupeme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle.

3) V míse smícháme měkké máslo se žloutky a moučkovým cukrem tak, aby nám vznikla pěna (můžeme si pomoci ručním šlehačem).

4) Ke vzniklé pěně přimícháme mouku, kypřící prášek, přidáme dvě lžíce mléka a mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

5) Plech vysteleme pečícím papírem a ze vzniklého těsta odebereme asi tak 1/3, kterou dáme do mrazáku.



6) Připravíme si náplň - smícháme nastrouhaná jablka s rozinkami, vanilkovým cukrem a se skořicí.



7) Ořechy si nasekáme na menší kousky.

8) Zbylé těsto rozprostřeme na plech, na těsto rozetřeme rovnoměrně směs z jablek a posypeme ořechy.

9) Z bílků pomocí ručního šlehače vyšleháme sníh, přidáme cukr krystal, kukuřičný škrob a ještě jednou vyšleháme.



10) Sníh rozprostřeme na jablečnou směs. Vyndáme z mrazáku 1/3 odloženého těsta a rozdrobíme ho na bílky. 

Hraběnčiny řezy pečeme na 160 °C cca 45 minut, dokud řezy nezezlátnou.

12) Hraběnčiny řezy jsou nejlepší teplé a v den pečení, druhý den už řezy vlhnou a nejsou tak nadýchané.

Hraběnčiny řezy a finanční náročnost

Jablka nás vyjdou na 20 Kč, vejce na 24 Kč, máslo, rozinky, ořechy a další suroviny asi na 95 Kč. Hraběnčiny řezy nás tak budou stát cca 139 Kč.

Vyzkoušejte také: 

Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole

Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.

Hrníčkový

Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.

Inspirujte

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena