Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
Na náplň si připravíme 500 g jablek, hrst rozinek, hrst ořechů (lískové, vlašské), 1 vanilkový cukr, 1 lžičku mleté skořice, 6 bílků, 100 g cukru krystal a 1 lžičku kukuřičného škrobu.
Na těsto budeme potřebovat 450 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, 200 g měkkého másla, 2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mléka.
Jablka nás vyjdou na 20 Kč, vejce na 24 Kč, máslo, rozinky, ořechy a další suroviny asi na 95 Kč. Hraběnčiny řezy nás tak budou stát cca 139 Kč.
Vyzkoušejte také:
Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor Jarka Petrová
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena