Výborná svíčková s tymiánem

Recept na smetanovou omáčku se zeleninou, hovězím masem a špetkou tymiánu.


3.3114x
60 min
1×

Postup přípravy

Čisté libové hovězí maso prošpikujeme slaninou. Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

Cibuli osmahneme na oleji a přidáme prošpikované maso. Maso opečeme ze všech stran, potom ho trošku podlijeme vývarem nebo vodou. K masu přidáme koření, zeleninu, bobkový list a tymián. Přilijeme trochu octa a maso se základem vložíme na pekáč. Pečeme přikryté v troubě do změknutí masa a nezapomeneme obracet a podlévat.

Měkké maso odebereme a nakrájíme na plátky. Základ zahustíme zásmažkou z másla a hladké mouky, přidáme smetanu a provaříme. Svíčkovou omáčku přecedíme a dochutíme solí.

Výbornou svíčkovou s tymiánem podáváme s knedlíky.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná svíčková s tymiánem

Zpět na recept