Vaření.czReceptyVýborná svíčková s tymiánem

Výborná svíčková s tymiánem

Recept na smetanovou omáčku se zeleninou, hovězím masem a špetkou tymiánu.


3.3114x
60 min
1×

Ingredience

160 gslanina
1 lžíceocet
1 kscibule
100 mlsmetana
400 ghovězí zadní
40 gkořenová zelenina

podle potřeby

olej
máslo
hladká mouka
hovězí vývar

podle chuti

sůl
2 snítkytymián
2 ksbobkový list
nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Čisté libové hovězí maso prošpikujeme slaninou. Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Cibuli osmahneme na oleji a přidáme prošpikované maso. Maso opečeme ze všech stran, potom ho trošku podlijeme vývarem nebo vodou. K masu přidáme koření, zeleninu, bobkový list a tymián. Přilijeme trochu octa a maso se základem vložíme na pekáč. Pečeme přikryté v troubě do změknutí masa a nezapomeneme obracet a podlévat. Měkké maso odebereme a nakrájíme na plátky. Základ zahustíme zásmažkou z másla a hladké mouky, přidáme smetanu a provaříme. Svíčkovou omáčku přecedíme a dochutíme solí. Výbornou svíčkovou s tymiánem podáváme s knedlíky.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Výborná svíčková s tymiánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena