Výborná svíčková po stroganovsku

Zkuste recept na výbornou minutku ze svíčkové. Maso má typickou vůni a chuť, je přiměřeně měkké, šťáva je pikantní, zjemněná máslem a smetanou a mírně načervenalá.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Opláchnutou a blan zbavenou svíčkovou nakrájíme na hrubé nudle, osolíme je a opepříme. Připravené maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, společně krátce podusíme. Přisypeme prosátou mouku a za stálého mícháni ji zasmažíme a maso mírně podlijeme vodou.

Do směsi přidáme rajčatový protlak, smetanu, máslo a citronovou šťávu a pečlivě promícháme. Směs podusíme, dosolíme a ihned podáváme.

Vhodné přílohy: Ke svíčkové po stroganosku se hodí různě upravená rýže a různě upravené brambory.

1 porce: 150 g, z toho masa 74 g. 
U ingrediencí, při kterých vzniká odpad, jsou uvedeny váhy čisté ingredience (oloupaná cibule, vymačkaný citron atd.).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná svíčková po stroganovsku

Zpět na recept