Výborná rajčatová omáčka na pizzu

Recept na omáčku z čerstvých rajčat a italského koření.


3.915x
45 min
1×

Ingredience

4 lžičkycukr
3 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
800-1000 grajčata
2 ksšalotka
2 lžíceolivový olej
120 mlzeleninový vývar
1 lžičkasušené oregano
0.5 lžičkysušený tymián
1-2 špetkymletý barevný pepř
1 lžičkasušená bazalka

Postup přípravy

Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek taktéž.

V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 - 5 minut. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět. Přilijeme vývar, případně jen vodu, vsypeme rajčata, přidáme sůl, pepř, oregano, bazalku, tymián a polovinu množství cukru. Směs na rajčatovou omáčku vaříme cca 30 minut za občasného promíchání (bez pokličky).

Nakonec rajčatovou omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixerem. V omáčce nejsou na škodu kousky rajčat. Podle potřeby ještě dochutíme a dosladíme.

Rajčatovou omáčkou potíráme pizzu, ale hodí se i na přípravu jiných pokrmů, na těstoviny apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná rajčatová omáčka na pizzu

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena