Výborná drožďová pomazánka

Snadný recept na výbornou a zdravou pomazánku s chutí droždí.


5.04x
30 min

Postup přípravy

Střední cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, gothaj a okurku nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Na másle osmahneme nasekanou cibuli a do ní rozlámeme kostku droždí. Za stálého míchání osmahneme. Pozor, droždí se nejprve rozpustí a potom zase začne tvořit hrudky. Tento proces zopakujeme alespoň dvakrát tak, aby droždí zrůžovělo.

Dále přidáme nastrouhaný gothaj a krátce osmahneme. Potom přilijeme mléko, ohřejeme k varu, odstavíme a za stálého míchání postupně přidáváme strouhanku tak, aby se nevytvořily hrudky. Hmota nesmí být příliš tuhá, aby šla dobře rozetřít.

Přidáme nastrouhaná vejce a okurku a podle chuti plnotučnou hořčici. Pomazánku dochutíme solí a pepřem. Než pomazánka vychladne, je třeba ji občas zamíchat, aby se na povrchu nevytvořila krusta.

Výbornou drožďovou pomazánku podáváme s chlebem a různým pečivem podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná drožďová pomazánka

Zpět na recept