Recept na moučník původem z Bosny a Hercegoviny, Srbska a Makedonie.
1 ks | vejce |
500 g | mouka |
mandle | |
200 g | med |
0.5 lžičky | kypřicí prášek |
250 g | máslo nebo sádlo |
Utřeme máslo, přidáme med, vejce, mouku, kypřící prášek, trochu vody a všechno dobře promícháme. Vypracujeme těsto a rozválíme je na tloušťku asi 1,5 cm.
Vykrajujeme malé kulaté koláčky a urovnáváme je na vymazaný a pomoučený plech. Každý koláček prstem uprostřed trochu vmáčkneme. Do jamky můžeme vložit po jedné spařené a oloupané mandli. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C do zlatova. Upečené necháme nejméně tři dny odležet a pak teprve podáváme.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena