Voňavý ořechový likér

Příprava je o něco delší, ale likér opravdu stojí za to! Ořechy by se podle italské tradice měli sbírat 24. června na svatého Giovanni.


4.434x

Postup přípravy

Ořechy musí být celé, jen rozpůlené na 4 části. Z dobře očištěného citronu nastrouháme kůru.

Ořechy dáme do skleněné mísy se skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou a zalijeme alkoholem. Uzavřeme a necháme louhovat 40 dní. Ideálně na slunci a každý den musíme jednou dvakrát protřepat.

Po 40. dni si připravíme sirup z vody, cukru a lehce povaříme. Necháme vychladnout, přidáme do mísy s ořechy, dobře protřepeme a necháme dalších 10 - 15 dní louhovat. Opět alespoň jednou denně protřepáváme.

Směs po odležení profiltrujeme a už můžeme náš voňavý ořechový likér jen ochutnávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Voňavý ořechový likér

Zpět na recept