Snadný a rychlý recept na výborné sušenky z ovesných vloček a nastrouhané mrkve.
80 g | cukr |
0.5 lžičky | sůl |
1 ks | vejce |
80 g | rozinky |
180 g | mrkev |
1 lžička | skořice mletá |
160 g | polohrubá mouka |
2.5 lžíce | kypřicí prášek do pečiva |
125 g | jemné ovesné vločky |
140 g | rostlinný řepkový olej |
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Rozinky propláchneme horkou vodu a necháme okapat. Mrkev a rozinky smícháme se všemi ostatními ingrediencemi - jemnými ovesnými vločkami, polohrubou moukou, práškem do pečiva, cukrem, mletou skořicí, solí, rostlinným řepkovým olejem a vejcem. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nanášíme těsto. Jednu sušenku upečeme z těsta o množství zhruba polévkové lžíce. Vločkové sušenky pečeme maximálně na 180 °C zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Vločkové sušenky s mrkví podáváme jako křehkou sladkost. Zdroj: Emco
Crinkles: Kakaové sušenky, které ohromí každou návštěvu!
Recept na úžasné kakaové sušenky, které jsou křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.
Jako za starých časů: Sladké domácí poháry 8x jinak
Sladké poháry kdysi nechyběly na žádné oslavě, byla to taková tradiční dezertní pochoutka, po které s chutí sáhly nejen děti. Pojďme si je dnes připomenout a kromě ovocné a zmrzlinové klasiky vyzkoušet i recepty v luxusním podání.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena