Vinná klobása s hráškem

Asi každý z nás má rád jednoduché, avšak dobré recepty. Troufnu si tvrdit, že toto je jeden z nich.


3.0120x
25 min
1×

Postup přípravy

Klobásy na konci upevníme špejlemi, osolíme, obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran dočervena.

Poté je vyjmeme a přendáme do horké mísy, aby zůstaly teplé.

Do vypečeného tuku přidáme máslo, zahustíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vlažnou vodou a za neustálého míchání uvaříme hustou omáčku. Poté vložíme okapaný hrášek, zakapeme citronovou šťávou a podle potřeby dosolíme.

Vinné klobásy na talířích přeléváme hráškovou omáčkou a servírujeme s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinná klobása s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká