Vinařské kuřecí rizoto

Recept na rizoto, jak jej připravují vinaři z Mělnicka.


3.089x
45 min

Postup přípravy

Menší kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, kosti a vnitřnosti zalijeme osolenou vodou, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a zvolna uvaříme vývar. Hotový vývar scedíme. Kousky masa a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

Propranou rýži osmahneme na polovině másla, zalijeme procezeným vývarem, přidáme kousek cibule a dusíme, až je rýže skoro měkká.

Zbytek cibule osmažíme na másle a slanině, přidáme pokrájené kousky kuřete, povařené a jemně pokrájené vnitřnosti kuřete, podlijeme troškou vývaru s vínem a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak vmícháme rýži, přidáme kečup a prohřejeme.

Vinařské kuřecí rizoto podáváme sypané strouhaným parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinařské kuřecí rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká