Vinařské kuřecí rizoto

Recept na rizoto, jak jej připravují vinaři z Mělnicka.


3.089x
45 min

Postup přípravy

Menší kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, kosti a vnitřnosti zalijeme osolenou vodou, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a zvolna uvaříme vývar. Hotový vývar scedíme. Kousky masa a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

Propranou rýži osmahneme na polovině másla, zalijeme procezeným vývarem, přidáme kousek cibule a dusíme, až je rýže skoro měkká.

Zbytek cibule osmažíme na másle a slanině, přidáme pokrájené kousky kuřete, povařené a jemně pokrájené vnitřnosti kuřete, podlijeme troškou vývaru s vínem a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak vmícháme rýži, přidáme kečup a prohřejeme.

Vinařské kuřecí rizoto podáváme sypané strouhaným parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinařské kuřecí rizoto

Zpět na recept