Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

Originální recept na telecí vídeňský řízek.


4.467x
30 min
2×

Postup přípravy

Telecí stehno odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, nařežeme, osolíme a okořeníme.

Telecí řízek obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem tak jako při naší tradiční verzi řízku.

Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou pravosti řízku je bublina.

Vídeňský řízek - Wiener schnitzel podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové natě.

Tip: K vídeňskému řízku patří bramborový salát. Připravíme ho z tzv. salátových brambor. Za tepla je pokrájíme na tenké plátky rovnou do nálevu z teplého hovězího vývaru či bujónu, octu, cukru, hořčice, soli, bílého koření, stolového oleje a nakrájené červené cibule. Na závěr bramborový salát pokapeme tykvovým olejem.

Jak správně smažit řízky?

user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

Zpět na recept