Vaření.czReceptyVídeňský řízek - Wiener schnitzel

Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

Originální recept na telecí vídeňský řízek. Chutná božsky!


4.467x
30 min
2×

Ingredience

2 gsůl
2 gmletý černý pepř
600 gsádlo vepřové
600 gtelecí stehno

trojobal

2 ksvejce
250 gstrouhanka
250 ghladká mouka

Postup přípravy

Telecí stehno odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, nařežeme, osolíme a okořeníme. Telecí řízek obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem tak jako při naší tradiční verzi řízku. Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou pravosti řízku je bublina. Vídeňský řízek - Wiener schnitzel podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové natě. Tip: K vídeňskému řízku patří bramborový salát. Připravíme ho z tzv. salátových brambor. Za tepla je pokrájíme na tenké plátky rovnou do nálevu z teplého hovězího vývaru či bujónu, octu, cukru, hořčice, soli, bílého koření, stolového oleje a nakrájené červené cibule. Na závěr bramborový salát pokapeme tykvovým olejem.

Jak správně smažit řízky?

Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli

Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.

Řízky

user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena