Vichysoisse

Hustá polévka z pórku a brambor. Je dobrá teplá i studená.


3.911x
35 min
1×

Ingredience

0.5 lžičkysůl
1 kscibule
2 kspórek
100 mlbílé víno
0.5 lžičkymletý pepř
1.5 lzeleninový vývar
125 mlsladká smetana
2 ksstřední brambory

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme v kastrolku a jemně nakrájenou cibuli restujeme do zesklovatění asi 2 minuty, přidáme na kolečka nakrájený pórek (bílou i zelenou část), zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme asi 25 minut, až brambory změknou. Směs rozmixujeme na kašičku. Do polévky přidáme bílé víno, sladkou smetanu a opepříme, případně osolíme. Vichysoisse podáváme s čepicí zakysané smetany. Polévka může být teplá, ale dobrá je i vychlazená. Výborným doplňkem k vichysoisse jsou opečené krutony.
user-icon

autor Fotíček

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vichysoisse

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena