Tarator po bulharsku

Výborná bulharská studená polévka. Recept spojuje chuť salátové okurky, česneku, kopru a jogurtu.


5.04x
10 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžíceolivový olej
1 kelímekbílý jogurt
1 kssalátová okurka

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
čerstvý kopr

Postup přípravy

Čerstvou salátovou okurku dobře omyjeme, 2 stroužky česneku oloupeme a společně nastrouháme na struhadle. Čerstvou petrželku a kopr nasekáme nadrobno.

K salátové okurce a česneku přidáme špetku soli (podle chuti) a lžíci olivového oleje. Když doma nemáme olivový olej, nevadí, můžeme použít i rostlinný. Dále přidáme velký kelímek bílého jogurtu a vše pořádně zamícháme. Pokud je polévka moc hustá, můžeme přilít trochu vody, ale ne zase moc, aby polévka nebyla moc řídká.

Tarator po bulharsku podáváme jako chutnou studenou polévku k obědu.
user-icon

autor yasinonur


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tarator po bulharsku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena