Vepřový jazyk se žampiony v těstíčku

listové těsto, žampióny, cibulka, vepřový jazyk a vhodná příloha, to je jídlo, kterému málokterý masožravec odolá. navíc servírování je velmi efektní, hodí se i jako slavnostní oběd.


4.65x
60 min

Postup přípravy

Vepřový jazyk očistíme, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme cibuli, osmažíme ji dozlatova na kousku másla. Přidáme scezené žampiony v plechovce, posypeme sušenou nebo čerstvou petrželkou, osolíme a opepříme.

Listové těsto si rozdělíme na 3 nebo 4 stejně velké kousky, každý rozválíme do čtverce. Hotový vepřový jazyk necháme chvilku vychladnout. Kdo chce, připraví si ho předem, vychladit není nutné, jen jde o to, aby se člověk při krájení nepopálil. Jazyk nakrájíme na kostičky velikosti jednoho sousta a promícháme s žampionovou směsí.

Tuto směs rozdělíme podle počtu čtverců na 3 nebo 4 dílky a každý dílek navrstvíme doprostřed listového těsta. Přehneme protilehlé konce těsta, vodou potřeme styčné plochy a tak je spojíme. Zbývající rohy také přeložíme a propleteme, vznikne nám tak jakýsi šáteček. Vepřový jazyk se žampiony v těstíčku položíme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem, možno jen žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 30 minut, dokud těsto krásně nezezlátne.

Vepřový jazyk se žampiony v těstíčku podáváme s vařenými brambory, tatarkou, majonézou nebo dušenou zeleninu. Doporučuji směs mrkve, květáku, brokolice, zelených fazolek, kukuřiček, žluté mrkve a vodních kaštanů. Na odlehčení možno podávat pouze se zeleninou. Vepřový jazyk se žampiony v těstíčku chutná jak teplý, tak studený.
user-icon

autor kawalski


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový jazyk se žampiony v těstíčku

Zpět na recept