Vepřový jazyk v šouletu

Vyzkoušejte časově náročnější recept na klasický šoulet s vařeným vepřovým jazykem.


0.00x
150 min

Postup přípravy

Nejdříve dáme vařit omyté vepřové jazyky. Do vody s celou oloupanou kořenovou zeleninou (celer, mrkev, petržel) vložíme jazyky, jednu celou cibuli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše osolíme a zvolna vaříme, dokud nebudou jazyky zcela měkké. Pak maso ihned ponoříme do studené vody, jazyky sloupneme a nakrájíme na menší kousky.

Kroupy propereme pod tekoucí vodou a pak v osolené vodě vaříme asi 50 minut doměkka. Pokud se voda postupně vypaří, dolijeme ji. Žlutý hrách namočíme a dále připravíme podle návodu na obalu. Na velké pánvi rozpustíme sádlo a orestujte na něm dozlatova nasekanou cibuli. Pak vmícháne uvařené a okapanené kroupy, hrách a nakrájený vařený jazyk. Vše promícháme a ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem.

Zapékací mísu vytřeme sádlem a naplníme směsí masa, krup a hrachu. Na povrch přidáme asi 2 lžíce sádla, vše podlijeme malým množstvím vývaru z jazyků a pečeme při 200 °C asi na 15 - 20 minut.

Mezitím si na sádle osmažíme dozlatova jednu oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli.

Vepřový jazyk s šouletem rozdělíme na porce, ozdobíme smaženou cibulkou a podáváme jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový jazyk v šouletu

Zpět na recept