Vepřový gulášek

Recept na chutný, dobrý a rychlý oběd nebo večeři ke kterému lze jako přílohu podávat knedlíky, brambory, rýži či chléb.


4.629x
120 min
20×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 kscibule
1 lžícekečup ostrý
400 gvepřová plec
1 lžícekečup jemný
20 ghladká mouka (popř. chlebová kůrka)

podle chuti

sůl
kmín drcený
mletá paprika (sladká i pálivá)

podle potřeby

olej (nebo sádlo)

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme. Vepřový gulášek podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.


Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem


Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.


Recept


Jak připravit dokonalý guláš


Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový gulášek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.