Tradiční český guláš z vepřového masa, vhodný nejen k nedělnímu obědu.
směs | |
---|---|
500 g | vepřová plec |
2 ks | cibule |
2 lžíce | olej |
3 lžíce | hladká mouka |
500 ml | voda |
podle chuti | |
2 lžičky | sůl |
2 špetky | mletý pepř |
2 lžičky | mletý kmín |
4 stroužky | česnek |
podle potřeby | |
1 lžíce | paprika červená |
2 lžíce | gulášové koření |
2 lžíce | majoránka |
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso z vepřové plece. Maso osolíme, opepříme, zaprášíme červenou sladkou paprikou a gulášovým kořením, trochu podlijeme a necháme dusit. Posléze přidáme mletý kmín, česnek, může být i majoránka. Dusíme doměkka, podle potřeby přilijeme vodu a znovu povaříme. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a necháme povařit, vaříme až do zhoustnutí omáčky. Guláš podle chuti dosolíme, podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena