Chalupářský vepřový guláš

Tradiční český guláš z vepřového masa, vhodný nejen k nedělnímu obědu.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso z vepřové plece. Maso osolíme, opepříme, zaprášíme červenou sladkou paprikou a gulášovým kořením, trochu podlijeme a necháme dusit. Posléze přidáme mletý kmín, česnek, může být i majoránka. Dusíme doměkka, podle potřeby přilijeme vodu a znovu povaříme. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a necháme povařit, vaříme až do zhoustnutí omáčky. Guláš podle chuti dosolíme, podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.


Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem


Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.


Jako


Jak připravit dokonalý guláš


Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.


Jak

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chalupářský vepřový guláš

Zpět na recept