směs | ||
---|---|---|
500 g | vepřová kýta nebo plec | |
2 ks | cibule na osmažení | |
1 hrneček | olej | |
2 lžíce | paprika červená | |
podle chuti | ||
1 lžička | pepř a sůl | |
1 lžíce | majoránka drhnutá | |
na ozdobu | ||
1 svazek | pažitka a petrželka | |
podle potřeby | ||
1 lžíce | mletý sušený česnek | |
1 lžička | gulášové koření | |
2 lžíce | světlá pšeničná chlebová mouka t 650 | |
příloha | ||
1 balíček | těstoviny |
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek a červenou papriku. Maso promícháme a zprudka orestujeme na cibuli. Necháme zatáhnout, podle potřeby přidáme koření na guláš a podlijeme. Maso dusíme do měkka, přidáme majoránku a petrželku. Nakonec zahustíme chlebovou moukou. Podáváme s těstovinami.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena