Domácí vepřový guláš na pivu

Recept na ostrý domácí guláš z vepřového masa na pivu, který skvěle zahřeje. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, ale postačí i pečivo.


4.633x
90 min
3×

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme a nakrájíme větší kostky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Prorostlou anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

V hrnci na sádle zprudka opečeme ze všech stran kostky masa, měly by být dohněda. Pak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a slaninou dozlatova. K tomuto základu vmícháme sladkou papriku, kterou necháme krátce zpěnit, poté přidáme rajčatový protlak. Vše krátce orestujeme, vrátíme opečené maso, přidáme chilli papričky, sůl, pepř, bobkový list, mleté nové koření a vše zalijeme pivem. Maso na mírné teplotě zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme domácí pikantní guláš podlévat vývarem.

Domácí pikantní guláš na pivu podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí vepřový guláš na pivu

Zpět na recept