Vepřový bůček s mrkví a bramborem

Recept na hlavní chod z vepřového bůčku a malých mrkviček.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Koření, oloupaný česnek a sůl rozdrtíme v hmoždíři a bůček touto směsí potřeme. V hrnci na pečení rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Podlijeme šťávou z pečeně připravenou z instantního výrobku a maso kůží dolů pod poklicí dusíme.

Malé brambory oloupeme nebo odrhneme kartáčkem, mrkvičky oloupeme. Obojí přidáme až po 30 minutách, občas ve výpeku obrátíme.

Maso po hodině obrátíme, měkkou kůži příčně nakrojíme. Pečeni dusíme doměkka, případně obrátíme. Výpek podle potřeby dochutíme a přidáme čerstvou petrželku.

Vepřový bůček nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a bramborem jako hlavní chod. 

Tip: K potření masa můžeme použít i hořčici.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový bůček s mrkví a bramborem

Zpět na recept