Vaření.czReceptyVepřový bůček s mrkví a bramborem

Vepřový bůček s mrkví a bramborem

Recept na hlavní chod z vepřového bůčku a malých mrkviček.


0.00x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžíceolej
1 lžičkasůl
800 gbrambory
0.3 lžičkymajoránka
0.5 lžičkytymián
0.3 lžičkyrozmarýn
600 gbůček
0.5 lžičkypepř
4 lžícečerstvá petrželka
800 gbaby karotka
0.5 lšťáva z pečeně

Postup přípravy

Koření, oloupaný česnek a sůl rozdrtíme v hmoždíři a bůček touto směsí potřeme. V hrnci na pečení rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Podlijeme šťávou z pečeně připravenou z instantního výrobku a maso kůží dolů pod poklicí dusíme. Malé brambory oloupeme nebo odrhneme kartáčkem, mrkvičky oloupeme. Obojí přidáme až po 30 minutách, občas ve výpeku obrátíme. Maso po hodině obrátíme, měkkou kůži příčně nakrojíme. Pečeni dusíme doměkka, případně obrátíme. Výpek podle potřeby dochutíme a přidáme čerstvou petrželku. Vepřový bůček nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a bramborem jako hlavní chod. Tip: K potření masa můžeme použít i hořčici.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřový bůček s mrkví a bramborem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena