Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou

Přírodní vepřové maso ochucené bylinkami, podávané s orestovanou cuketou a podlévané voňavou šťávou. Skvělý recept i slavnostní oběd.


3.26x
45 min

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, kraje nařízneme a mírně naklepeme. Plátky posypeme provensálským kořením. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

Na pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme olivový olej a vložíme připravené vepřové plátky. Krátce opečeme a přikryjeme poklicí. Po chvíli otočíme, každý plátek potřeme italským pestem, přidáme sójovou omáčku a znovu pánev přikryjeme poklicí.

Maso necháme opékat do změknutí, podle potřeby přidáme lžíci olivového oleje a podléváme vodou, podle chuti osolíme.

Před dokončením přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a krátce povaříme. Tak připravíme čirou omáčku, která bude vonět po provensálském koření.

Zároveň si před dokončením masa připravíme orestovanou cuketu. Nakrájíme cuketu na úzké a malé kousky, promícháme ji s provensálským kořením a krátce orestujeme na olivovém oleji.

Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou podáváme s vařenými brambory a podléváme voňavou omáčkou. Maso sypeme strouhaným parmazánem nebo chuťově podobným sýrem.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou

Zpět na recept