Vepřové rizoto z pánve

Výborné vepřové rizoto, po kterém se jen zapráší. Recept spojuje chuť zeleninové směsi, vepřového masa ve vlastní šťávě a rýže.


4.714x
30 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 kscibule
1 lžičkasádlo
2 balíčkyrýže
1-2 lžícemletá sladká paprika
400 gvepřové maso ve vlastní šťávě
1 plechovkazeleninová směs

na ozdobu

tvrdý sýr

Postup přípravy

Opláchneme dva sáčky rýže, dáme je do lehce osolené vroucí vody a vaříme podle návodu na balení. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na velké pánvi WOK si rozehřejeme malou lžíci sádla a na něm osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. K cibuli přidáme zeleninovou směs (nejlépe Bonduelle Mexico) a vepřové maso ve vlastní šťávě.

Když se nám směs prohřeje a vše se smíchá, přidáme uvařenou rýži a v pánvi dobře promícháme. Přidáme mletou sladkou papriku a ještě chvíli mícháme v pánvi. Nakonec vše ochutnáme a pokud se nám to bude zdát málo slané, tak můžeme dosolit, ale nesmíme zapomenout, že vepřová konzerva je už slaná, tak abychom nepřesolili.

Vepřové rizoto z pánve servírujeme na talíře a zdobíme strouhaným sýrem.
user-icon

autor Mishel


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové rizoto z pánve

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.