Vepřové rizoto z konzervy

Recept na rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři, když není čas na dlouhé vyváření.


4.241x
30 min
4×

Ingredience

1 kscibule
1 balíčekrýže
1 balíčekmražená zelenina
1 konzervavepřové maso
100 gsýr eidam
2 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl
podravka

Postup přípravy

Co se výběru vepřové konzervy týče, určitě sáhněte po lepší, čím více procent obsaženého vepřového masa, tím je pokrm chutnější a směs není tak kašovitá. Maso z konzervy nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Ve vroucí osolené vodě si uvaříme přepranou rýži podle návodu na obalu. Mraženou zeleninu si předem necháme ve vodě přejít varem. Rozpálíme si hlubší pánev, vsypeme maso a cibuli a společně smažíme. Tuk nepřidáváme, z konzervy ho bude dost. Zeleninu přidáme k masu, zasypeme trochou podravky a mletou paprikou. Jakmile se vysmaží přebytečná šťáva, přidáme uvařenou rýži a vše důkladně promícháme. Vepřové rizoto z konzervy sypeme strouhaným sýrem a podáváme s nakládanou červenou řepou a kyselou okurkou.
user-icon

autor Glorča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové rizoto z konzervy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena