Vepřové kostky s křenovou omáčkou

K vepřovému masu určitě ladí křen. Vyzkoušejte tento nenáročný recept na přípravu libových vepřových kousků masa v křenové omáčce.


4.36x
45 min

Ingredience

250 mlvývar
2 lžičkymáslo
1 kscibule
600 gvepřová kýta
200 mlsmetana na vaření
3-4 lžícečerstvý křen

podle chuti

1 lžícecukr
sůl
2 lžícecitronová šťáva
mletý černý pepř

podle potřeby

olej
hladká mouka

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Oloupaný křen jemně nastrouháme. Z másla utvoříme malé kuličky, které obalíme v mouce a uchováme v chladu.

Na oleji necháme zpěnit cibulku, na které orestujeme kostky masa. Pak maso podlijeme vývarem a zakryté zvolna udusíme doměkka. Omáčku zahustíme obalenými kousky másla a přidáme nastrouhaný křen. Vše krátce povaříme a zjemníme smetanou. Podle chuti omáčku přisladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou.

Vepřové maso s křenovou omáčkou rozdělíme na porce a podáváme podle vlastního výběru s knedlíkem, noky nebo opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kostky s křenovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká