Vaření.czReceptyDušené hovězí maso s křenovou omáčkou

Dušené hovězí maso s křenovou omáčkou

Libové dušené hovězí maso s výbornou křenovou omáčkou se smetanou. Recept na hlavní chod vhodný pro zimní období.


4.47x
160 min

Ingredience

1 kscibule
0.3 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
10 kuličekcelý černý pepř
700 ghovězí zadní maso

omáčka

1-2 lžičkycukr
3 lžícemáslo
250 mlsmetana
3 lžícehladká mouka
400 mlmasový vývar
3 lžícečerstvý křen

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí zadní očistíme, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu (celer, velkou mrkev a malou petržel) očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme maso ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Vše osolíme, přidáme nové koření, celý černý pepř a bobkový list a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vývar scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a zvolna povaříme asi 15 minut. Hustou omáčku zalijeme smetanou, osladíme a přivedeme k varu. Nyní vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, krátce povaříme a odložíme asi na 5 - 10 minut stranou a podle chuti přisolíme. Hovězí maso nakrájíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené hovězí maso s křenovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena