Křenová omáčka s uzenými kuřecími stehny

Vyzkoušejte domácí recept na křenovou omáčku, kterou podáváme s uzenými kuřecími stehny a žemlovými knedlíčky.


5.05x
75 min
1×

Postup přípravy

Uzená kuřecí stehna omyjeme a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení je podle potřeby podléváme vodou. Upečená uzená stehna uchováme na teple. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a za stálého míchání (asi 2 minuty) připravíme světlou jíšku. Pak přilijeme vývar, vše rozšleháme metličkou, 10 minut povaříme a vmícháme výpek z kuřete i s cibulí a smetanu. Omáčku opět přivedeme k varu a zvolna povaříme ještě dalších 10 minut. Pak přidáme čerstvý strouhaný křen a necháme asi 2 minuty probublávat. Horkou omáčku propasírujeme přes síto a podle chuti osladíme a osolíme. Pečená uzená stehna rozdělíme na porce, přelijeme křenovou omáčkou a podáváme s žemlovými knedlíčky jako hlavní chod.


Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny


Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!


Videorecept:


8 dokonalých receptů na pečené kuře


Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.


8


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenová omáčka s uzenými kuřecími stehny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká