Křenová omáčka s uzenými kuřecími stehny

Vyzkoušejte domácí recept na křenovou omáčku, kterou podáváme s uzenými kuřecími stehny a žemlovými knedlíčky.


5.05x
75 min
1×

Postup přípravy

Uzená kuřecí stehna omyjeme a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení je podle potřeby podléváme vodou. Upečená uzená stehna uchováme na teple.

V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a za stálého míchání (asi 2 minuty) připravíme světlou jíšku. Pak přilijeme vývar, vše rozšleháme metličkou, 10 minut povaříme a vmícháme výpek z kuřete i s cibulí a smetanu. Omáčku opět přivedeme k varu a zvolna povaříme ještě dalších 10 minut. Pak přidáme čerstvý strouhaný křen a necháme asi 2 minuty probublávat. Horkou omáčku propasírujeme přes síto a podle chuti osladíme a osolíme.

Pečená uzená stehna rozdělíme na porce, přelijeme křenovou omáčkou a podáváme s žemlovými knedlíčky jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenová omáčka s uzenými kuřecími stehny

Zpět na recept