Chutná vejmrda

Staročeská příloha k vařenému ovaru, klobásám a uzenému. Asi nejjednodušší recept na oblíbenou zabíjačkovou přílohu.


4.7366x
15 min

Postup přípravy

Čerstvý křen očistíme a jemně nastrouháme. Velké jablko (nebo dvě střední) oloupeme a nastrouháme nahrubo.

K nastrouhanému jablku nebo křenu přimícháme lžičku octa, zalijeme trochou vroucího hovězího vývaru a dosolíme podle chuti. V chladničce vejmrda vydrží bez oxidace dva dny.

Chutnou omáčku vejmrdu podáváme k uzeninám, vařenému kolenu nebo ovaru.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutná vejmrda

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká