Netradiční recept na výborné karbanátky se sýrem a rozmarýnem.
1 ks | vejce |
0.5 hrnku | mléko |
2 větvičky | rozmarýn |
120 g | tvrdý sýr |
4 plátky | chléb toustový |
400 g | mleté vepřové maso |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na obalení | |
strouhanka | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Bílý toustový chléb namočíme v mléce. Do mísy vložíme mleté maso, nastrouhaný sýr, vejce a vyždímaný chléb, který rozmělníme. Směs na karbanátky podle chuti osolíme a opepříme. Mletou masovou směs zpracujeme rukama a přidáme otrhaný rozmarýn. Ze směsi tvarujeme karbanátky, můžeme i menší kuličky, které obalujeme ve strouhance. Vepřové karbanátky osmažíme dozlatova a osušíme papírovou kartou, abychom odsáli přebytečný tuk. Vepřové karbanátky s rozmarýnem dobře chutnají s bramborovou přílohou i pečivem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Recept na smažené karbanátky krok za krokem
Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena