Vaření.czReceptyVepřová svíčková z jednoho hrnce

Vepřová svíčková z jednoho hrnce

Recept na tradiční svíčkovou ve vepřovém podání pro naprosté začátečníky.


3.04x
120 min
1×

Ingredience

4 kscibule
0-1 ksceler
1 kgmrkev
3 kspetržel
4 ksbobkový list
250 mlkysaná smetana
600 gvepřová kýta
200 guzená slanina
10 kuličekcelý černý pepř
12 kuličekcelé nové koření
200 mlsmetana vaření

omáčka

sůl

Postup přípravy

Vepřové maso necháme v celku a podle potřeby očistíme. Zeleninu očistíme, přičemž cibule a petržele použijeme velké. Celer dáme bud celý malý nebo půlku velkého. Cibuli a celer rozčtvrtíme, mrkev a petržel rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na kostky. Všechno koření svážeme do pytlíku z kousku gázy. Všechny tyto připravené suroviny dáme do velkého asi 5 l hrnce. Zalijeme vodou a pomalu vaříme, tak zvaně táhneme 2 hodiny. Pak vyndáme maso a koření a vzniklou omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme. Svíčkovou omáčku dochutíme smetanami a již nevaříme. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do teplé omáčky prohřát. Vepřovou svíčkovou z jednoho hrnce podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem vařeným v hrníčku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová svíčková z jednoho hrnce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena