Vepřová pečínka v mrkvi

Libová vepřová pečeně se šťavnatým sosem s mrkví. Tip na skvělý víkendový hlavní chod!


4.436x
150 min
4×

Postup přípravy

Špalík vepřové kotlety mírně svrchu nařežeme do tvaru mřížky. Nesmíme nařezávat moc do hloubky, aby se maso nerozpadlo. Maso potřeme olivovým olejem, pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme kořením a necháme uležet (nejlépe do druhého dne). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oškrábanou mrkev na půlměsíčky. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky nebo na nudličky. Dno pekáče polijeme olivovým olejem, zasypeme cibulí, mrkví a slaninou. Pak do pekáče položíme naložené maso, přidáme kousek másla, bobkový list, nové koření, pepř a přikryjeme poklicí nebo plechem. Pečeme v troubě při 150 °C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a mrkev neztmavne. Během pečení podléváme trochou vody a kotletu poléváme vypečenou šťávou. Maso neobracíme. Ke konci pečeme asi 20 minut bez poklice. Vepřovou pečínku v mrkvi nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, nebo s brambory, můžeme zvolit i bramborové krokety.


Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček


Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.


Pečeme


Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem


Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.


Recept


Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech


Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.


Vepřová

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečínka v mrkvi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká