Vepřová pečínka v mrkvi

Libová vepřová pečeně se šťavnatým sosem s mrkví.


4.436x
150 min
4×

Postup přípravy

Špalík vepřové kotlety mírně svrchu nařežeme do tvaru mřížky. Nesmíme nařezávat moc do hloubky, aby se maso nerozpadlo. Maso potřeme olivovým olejem, pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme kořením a necháme uležet (nejlépe do druhého dne).

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oškrábanou mrkev na půlměsíčky. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky nebo na nudličky.

Dno pekáče polijeme olivovým olejem, zasypeme cibulí, mrkví a slaninou. Pak do pekáče položíme naložené maso, přidáme kousek másla, bobkový list, nové koření, pepř a přikryjeme poklicí nebo plechem. Pečeme v troubě při 150 °C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a mrkev neztmavne. Během pečení podléváme trochou vody a kotletu poléváme vypečenou šťávou. Maso neobracíme. Ke konci pečeme asi 20 minut bez poklice.

Vepřovou pečínku v mrkvi nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, nebo s brambory, můžeme zvolit i bramborové krokety.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečínka v mrkvi

Zpět na recept