Vepřová pečeně obalená v oříšcích

Vepřová pečeně ve smetanové marinádě s oříšky, servírovaná s dušenou zeleninou a vařenými brambory.


4.510x
90 min

Postup přípravy

Smetanu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a petrželkou. V připravené marinádě "okoupeme" maso a necháme ho 20 minut rozležet. Poté ho obalíme v sekaných vlašských oříšcích.

Maso přendáme na pekáč a podlijeme vodou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Během pečení maso podléváme horkou vodou.

Upečené maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nasypeme rozmražené fazolky a nakrájená rajčata. Krátce podusíme, přidáme petrželku a promícháme.

Maso nakrájíme na plátky, rozložíme na servírovací tác a obložíme dušenou zeleninou.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně obalená v oříšcích

Zpět na recept