Vaření.czReceptyVepřová krkovice na hroznech

Vepřová krkovice na hroznech

Tentokráte vepřové po francouzsku.


3.0108x
120 min

Ingredience

40 dkgslanina
3 stroužkyčesnek
sůl
3 dkgmáslo
3 kscibule
tymián
bobkový list
150 mlbílé víno
mletý černý pepř
1 kgvepřová krkovice
300 gčervené hroznové víno

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krkovici podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme. Přidáme maso, které z obou stran opečeme. Asi po čtvrt hodině přidáme cibuli, česnek, koření, osolíme a opepříme. Celé přelijeme vínem a zakryté dusíme asi hodinu. Během dušení párkrát otočíme. Během dušení opláchneme kuličky hroznů a zbavíme je zrnek. Ty přidáme po hodině dušení. Na nejnižší stupeň dusíme ještě 10 minutek. Ideální přílohou je brambor nebo bramborová kaše.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová krkovice na hroznech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena