Vepřová krkovice na hroznech

Tentokráte vepřové po francouzsku.


3.0108x
120 min

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krkovici podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme. Přidáme maso, které z obou stran opečeme. Asi po čtvrt hodině přidáme cibuli, česnek, koření, osolíme a opepříme. Celé přelijeme vínem a zakryté dusíme asi hodinu. Během dušení párkrát otočíme.

Během dušení opláchneme kuličky hroznů a zbavíme je zrnek. Ty přidáme po hodině dušení. Na nejnižší stupeň dusíme ještě 10 minutek.

Ideální přílohou je brambor nebo bramborová kaše.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovice na hroznech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.