Vepřová kapustová polévka

Voňavá polévka z krkovičky nás překvapí svou bohatostí. V receptu nechybí šafrán a kari.


3.1798x
120 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky.

Očištěnou krkovičku povaříme na mírném ohni 60 minut spolu se zeleným pepřem, oloupanou cibulí v celku, zeleninou, masoxem, kari kořením a šafránem. Potom do polévky přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a dalších 30 minut vaříme.

Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na nudličky a vrátíme do hrnce. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a přidáme do polévky. Povaříme 5 minut a podle potřeby dochutíme kořením.

Vepřová kapustová polévka je velmi hustá a sytá. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kapustová polévka

Zpět na recept