Vepřová kapustová polévka

Voňavá polévka z krkovičky nás překvapí svou bohatostí. V receptu nechybí šafrán a kari.


3.1798x
120 min

Ingredience

2 kscibule
500 gkapusta
2 lžičkykari
2 kostkymasox
200 gžampiony
10 kszelený pepř
1 svazekkořenová zelenina
500 gvepřová krkovice

podle chuti

sůl
šafrán
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky.

Očištěnou krkovičku povaříme na mírném ohni 60 minut spolu se zeleným pepřem, oloupanou cibulí v celku, zeleninou, masoxem, kari kořením a šafránem. Potom do polévky přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a dalších 30 minut vaříme.

Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na nudličky a vrátíme do hrnce. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a přidáme do polévky. Povaříme 5 minut a podle potřeby dochutíme kořením.

Vepřová kapustová polévka je velmi hustá a sytá. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kapustová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena