Recept na vynikající domácí tlačenku není vůbec složitý. Tlačenka chutná výtečně!
Hodnocení
4.7
/ 5 (19x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 ks
vepřový jazyk
1 kg
vepřová játra
1 kg
vepřový bůček
0.5 porce
vepřová hlava
1 ks
vepřová slezina
podle chuti
sůl
sušená majoránka
mletý černý pepř
Postup přípravy
Vepřové maso, kůži a vnitřnosti očistíme a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme nakrájíme na menší kostky.
Kůži rozemeleme v mlýnku na maso.
Maso, kůže i vnitřnosti dáme do velké mísy, přilijeme vývar, dochutíme česnekem, pepřem, majoránkou a dobře (hojně) osolíme. Přidáme pepř. Konzistencí by měla náplň připomínat kaši.
Ještě teplou s měs přidáváme do pytlíků z jedné strany zavázaných, potom zavážeme i z druhé strany. Tak máme tlačenku v obalech dobře uzavřenou.
Domácí vepřovou tlačenku necháme v chladu a postupně ji obracíme, aby maso nezůstalo v tlačenkce jen na jedné straně. Asi tak za hodinu v lednici můžeme už tlačenku začít krájet.
Vepřovou domácí tlačenku podáváme s cibulí a lžící octa.