Jihočeská tlačenka

Tak teď tady máte tláču, ale trošku jinak! Přidali jsme do ní majoránku, česnek a koření.


2.9692x
90 min

Postup přípravy

Veškeré maso i vnitřnosti dáme do mírně osolené vody s celou cibulí a vaříme doměkka. Pak nakrájíme maso podle druhu na různě veliké kostky. Kůže semeleme a promícháme je s masovými kostkami a vývarem, ve kterém jsme maso vařili. Dochutíme rozetřeným česnekem, novým kořením, pepřem a mojoránkou a dobře promácháme. Takto připravenou směsí naplníme k tomu připravené sáčky, konce uvážeme a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Ochucenou směs také můžete předem prohřát v hrnci a potom teprve plnit do sáčků. Hotovou tlačenku necháme zchladnout a během té doby ji pravidelně otáčíme. Lze ji i zamrazit.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeská tlačenka

Zpět na recept