Chalupářská tlačenka

Recept na tlačenku podle chalupářů.


4.611x
0

Postup přípravy

Očištěnou vepřovou hlavu a jazyky uvaříme do poloměkka, vepřové kůže vaříme zvlášť úplně doměkka. Uvařenou hlavu vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Z uvařených jazyků odloupneme kůži, zbavíme ji chrupavek a taktéž nakrájíme na kostky. Uvařené kůže pomeleme najemno.

Pomleté kůže a nakrájené maso z hlavy a jazyků vložíme do nádoby. Přidáme vlažný vývar z vepřového masa, přecezenou vepřovou krev, osolíme, okořeníme a promícháme. Směs plníme do připravených obalů a dobře zavážeme. Chalupářskou tlačenku vaříme při teplotě vody 80 °C asi 2,5 hodiny. Uvařenou chalupářskou tlačenku necháme vychladnout a opláchneme studenou vodou.

Chalupářskou tlačenku podáváme s pečivem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chalupářská tlačenka

Zpět na recept