Vepřová bábovka

Specialita pro opravdové fajnšmekry


3.0187x
90 min

Ingredience

sůl
2 kscibule
0.5 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
mletý bílý pepř
1 ksvepřový jazyk
200 gvepřová játra
1 ksvepřové koleno
1 lžícesekaný libeček
0.5 ksvepřová hlava
1 ksvepřová nožička
1 sklenicehouby v octě

Postup přípravy

Hlavu, nožičku, koleno, jazyk a játra uvaříme do měkka v osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a cibulí. Přecedíme, část vývaru se zeleninou si dáme stranou například na polévku, do druhé části vlijeme kyselý nálev z hub a vaříme dále, až se částečně odpaří. Uvařené maso obereme z kostí a spolu s játry a jazykem pokrájíme na menší kousky. Ty potom promícháme s plátky hub, pepřem, libečkem, podle potřeby dosolíme a důkladně promíchano směsí naplníme bábovkovou formu vypláchnutou studenou vodou. Zalijeme odpařeným vývarem a necháme ztuhnout.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena