Vepřová bábovka

Specialita pro opravdové fajnšmekry


3.0187x
90 min

Postup přípravy

Hlavu, nožičku, koleno, jazyk a játra uvaříme do měkka v osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a cibulí.

Přecedíme, část vývaru se zeleninou si dáme stranou například na polévku, do druhé části vlijeme kyselý nálev z hub a vaříme dále, až se částečně odpaří.

Uvařené maso obereme z kostí a spolu s játry a jazykem pokrájíme na menší kousky. Ty potom promícháme s plátky hub, pepřem, libečkem, podle potřeby dosolíme a důkladně promíchano směsí naplníme bábovkovou formu vypláchnutou studenou vodou. Zalijeme odpařeným vývarem a necháme ztuhnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová bábovka

Zpět na recept